Airsoft is een mooie sport en wordt in de meeste landen wel op de een of andere manier beoefend. Het probleem is dat de airsoft wereld is versplinterd, ieder land heeft z’n eigen regels tot zelfs landen waar iedere organisator z’n eigen regels bepaald en dat maakt het niet makkelijk om in de verschillende landen te spelen. Welke regels hanteert men in België, aan welke regels heb je je te houden in Duitsland. Maar ook vragen zoals wat zijn mooie velden in bijvoorbeeld Frankrijk of waar vindt ik een goede organisator van een meerdaagse milsim in Zweden. De informatie is er wel maar is ontzettend moeilijk te vinden. Maar er is een oplossing in de maak.

 

Al jaren worden er verwoede pogingen gedaan om alle informatie voor airsofters te centraliseren op een website. Twee van die websites zijn Airsoft United, opgericht door de Belgische Robrecht Verhaeghe a.k.a. Verage Airsoft en Airsofter.world.  Beide websites hebben als doel een vraagbaak voor airsofters te zijn. Een grote database van landen, organisaties, velden regelgeving en airsofters in het algemeen. Maar helaas zijn beide websites, ondanks een hoop moeite die in beide projecten zijn gestoken, een beetje blijven hangen in hun eigen geografische gebied. Waar Airsoft United vooral in België actief is richt Airsofter.world zich meer op oost Europese landen zoals Oekraine. Maar hier gaat verandering in komen. Onder het motto united we stand, divided we fall is besloten dat beide websites nauw gaan samenwerken en Airsoft United langzaam aan op zal gaan in Airsofter.world om zo een grote website en community te vormen voor alle airsofters wereldwijd.

Maar zo ver is het nog lang niet en er zal eerst nog verschrikkelijk veel werk moeten worden verzet voor het zo ver is. Maar iedere reis begint met een eerste stap en dus zijn de eerste kleine werkzaamheden begonnen om Airsofter.world meer open en toegankelijk te maken voor airsofters buiten oost Europese landen. Maar dan komt nu de grote opgave. Om Airsofter.world naar een niveau te tillen waar het echt een centraal punt kan zijn voor airsofters wereldwijd zijn een aantal dingen nodig, het belangrijkste is, helaas, geld. programmeurs werken niet gratis en hosting providers hosten websites ook niet voor hun lol. Het gros van de inkomsten zal moeten komen van adverteerders maar ook het aantrekken van investeerders wordt niet uitgesloten. De grote lijnen over hoe dat moet worden gerealiseerd worden op dit moment uitgewerkt.

Maar het is uiteraard niet alleen geld wat de klok slaat. Het meest belangrijke bij het opzetten van een airsoft website zijn jullie, de airsofters. Zonder steun van de community zijn we helemaal nergens. Daarom ook deze oproep. Op 9 juni 2022 om 19:00 zal Robrecht Verhaeghe in een Youtube livestream en op zijn Discord uitleg geven over de toekomstplannen voor Airsofter.world. Heb je vragen vooraf of ideeën dan kun je deze uiteraard ook stellen op zijn Discord server en/of de facebook pagina van dit event. Uiteraard zal ondergetekende ook aanwezig zijn tijdens de livestream.

Airsoft is leuk. Laten we het samen nog leuker maken. Kijk eens rond op Airsofter.world en maak een account aan. Het werkt allemaal misschien nog niet perfect maar weet, er wordt achter de schermen hard gewerkt om Airsofter.world de beste airsoft website ooit te maken. Kom je een bug tegen, laat het weten op de Airsoft United/Airsofter.world Discord Of stuur mij via de Contact Pagina een bericht.

Gerelateerde Afbeeldingen:

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
error: Content is protected !!