De kogel (of beter de BB) is door de kerk en bent begonnen met airsoft en Postnl heeft net je eerste replica bij je thuis bezorgd. Vol verwachting pak je hem uit maakt er foto’s van en plempt die trots op facebook en natuurlijk op Airsofter.world. Wel even erbij gezet dat het om een airsoft replica gaat uiteraard. Een garantie is dat je naast de cool, gaaf en schitterend reacties ook meteen wordt geconfronteerd met de standaard “je moet upgraden want” reacties. Maar wat houd dat upgraden in en is het echt zo hard nodig?

Om met het laatste te beginnen, Nee, je moet helemaal niets en upgraden is naar mijn mening voor een beginner niet nodig. Speel eerst eens een aantal skirms met je replica. kijk wat z’n voor en nadelen zijn en ga dan pas eens kijken wat je er aan wil (laten) aanpassen en upgraden. Als je dan een paar skirms hebt gespeeld en je kent je replica dan weet je wat er moet worden verbeterd. De vraag is natuurlijk wat er beter kan en moet. Wil je je replica accurater,verder en/of sneller laten schieten? Upgrade time!

Zelf upgraden is niet verstandig want zolang je de techniek niet goed kent is de kans vrij groot aanwezig dat je je replica zo de vernieling in helpt dat het kopen van een nieuwe bijna goedkoper zal zijn dan hem door een airsoft tech te laten repareren. Vraag in je omveld, Facebook airsoft groepen (of op de GOIP discord server) en mensen die je hebt leren kennen tijdens skirms eens rond naar een goede airsoft techneut die de gewenste upgrades voor je uit kan voeren. En laat mensen die blijven drammen dat je het gewoon zelf moet doen lekker links liggen. Upgrades laten doen in plaats van zelf doen is geen schande. Zelf speel ik al een aantal jaren airsoft en ik begin er niet aan, iedereen zijn vak zeg ik altijd. Je gaat toch ook niet de halve motor van je auto vervangen terwijl je er geen verstand van hebt?

 En dan de upgrades. De keuze is reuze zal ik maar zeggen. Variërend van een simpel hopup rubbertje tot het compleet vervangen van de interne onderdelen. De mogelijkheden zijn zo divers dat ik ze hier niet allemaal op kan gaan noemen. Laat je goed voorlichten over de mogelijkheden. Een goede tech zal je precies kunnen vertellen wat er moet gebeuren om je replica helemaal af te stemmen op jouw wensen. Maar schrik niet. Al naar gelang je wensen kan het een kostbare zaak zijn. Veel upgrade onderdelen zijn niet bepaald goedkoop.

Heb je een goede tech gevonden? Wees er zuinig op. Hij heeft de upgrades uitgevoerd en kent je replica dus door en door iets wat bij een eventuele reparatie (ja, ook replica’s gaan wel eens kapot) van pas kan komen. Krijg je de kans om een keer bij je tech over de schouder mee te kijken doe dat dan vooral. Zo leer je de internals van replica kennen en daarmee om zelf in de toekomst kleine reparaties zelf uit te voeren.

En mischien kun je dan in de toekomst zelf je replica “Upgraduh!” 

 

 

Gerelateerde Afbeeldingen:

3 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
error: Content is protected !!