Airsofters. We hijsen ons bijna ieder weekend in camouflage kleding om door bossen te rennen en op elkaar te schieten met “balletjespistolen”. Althans, dat is hoe het gros van de mensen ons ziet. Een stelletje schietgrage malloten. Eigenlijk heel erg spijtig want onze sport is meer dan stompzinnig op elkaar schieten.  Heel veel meer…..

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is de airsoft community heel erg open. Nieuwe spelers worden erg snel opgenomen en veelal op alle mogelijke manieren geholpen om snel deel uit te gaan maken van onze community. Wat ik als Marshall vaak zie is dat introducees en nieuwe spelers door ervaren spelers op sleeptouw worden genomen zodat ze al snel en zonder al te veel moeite vloeiend mee gaan in het spel. 

Als mensen mij vragen hoe ze het beste kunnen beginnen omdat ze het toch wat eng vinden om alleen naar een skirm te gaan heb ik altijd één advies. Reserveer een skirm op een veld die je wat lijkt en gewoon gaan, helemaal alleen in je eentje. Knoop op het veld een praatje aan met mensen en je zult merken dat er in onze community niet neer word gekeken op nieuwe spelers en dat oudere en meer ervaren spelers je zoveel mogelijk zullen helpen je weg te vinden in airsoft. Doe dit een paar keer en je zult zien dat je, voor je het weet, veel mensen hebt leren kennen en je deel uit maakt van de airsoft community.

En mensen die al langer deel uitmaken van de airsoft community zullen beamen dat het niet alleen gaat om het schieten, de mooie uitrusting, de mooie replica’s . Het gaat om de connecties en de vriendschappen die je opbouwt. Op meerdaagse skirms s’avonds bij een (vaak veel te groot he Ewald?)  kampvuur zitten met vrienden. Sterke verhalen vertellen over het spel van vandaag en nog meer ongelooflijke verhalen over al onze airsoft-escapades. En dan merk je, de community telt, al het andere is eigenlijk secundair.

Critical Hit @ Blackwood 2022

Gerelateerde Afbeeldingen:

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
error: Content is protected !!