Toen ik begon met airsoft was ik niet weg te slaan van youtube. Video’s van mijn helden Novritch, Jet Desert Fox, Airsoft Alfonse, Silo en nog een hele zet airsoft youtubers. Ik kon er uren naar kijken en scenario’s in mijn hoofd afspelen hoe ik het ook zo zou gaan doen. Totdat die illusie bij mijn allereerste skirm bruut ten einde kwam.

Het is niet alles goud wat blinkt. Dat geldt voor een hoop dingen en zeker voor airsoft youtube video’s. Want zodra je je eerste echte skirm hebt gehad dan weet je, de video’s laten de helft niet zien van wat er tijdens een skirm gebeurd en wekken daarmee een behoorlijk onrealistische verwachting. Het begint met wat je wel ziet. De meest fantastische acties, gave kills, ultieme headshots en ga zo maar door. 

Laten we beginnen met die fantastische acties. Als beginner zul je die niet vaak zien, als gevorderde airsofter trouwens ook niet. Airsoft youtubers editen hun video’s natuurlijk om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Slechte acties horen daar niet in thuis en zullen dus ook niet te zien zijn. Maar geloof me, ook de meest doorgewinterde airsofters halen acties uit waarvan ze later denken, meh, dat had ik beter niet kunnen doen.

En die gave kills? Hou er rekening mee dat je die als beginner niet of nauwelijks zult maken. Het begint met de ervaring die jij niet en zij wel hebben. Jij begint net en zij hebben in veel gevallen al jaren ervaring, kennen de velden waar ze filmen veelal als hun binnenzak en hebben vaak een arsenaal replica’s die tot in den treure zijn getuned en die een klein vermogen kosten. Let wel, ik zeg niet dat een dure replica je een betere airsofter maakt maar de combinatie veel ervaring en een goede replica helpt wel. En naar mate je meer ervaring krijgt zul je merken dat die gave kills vanzelf gaan komen. Niet veel maar je zult echt wel de “Oh Hell Yeah” momenten mee gaan maken.

En dan het item headshot. Daar kan ik heel kort over zijn, gewoon proberen te vermijden. Headshots worden niet gewaardeerd. Schiet iemand alleen voor z’n meloen als het echt niet anders  kan. In de youtube video’s staat het heel erg bruut maar geloof me, een bb tegen je hoofd, ook al heb je een mesh mask, is niet fijn. Er zijn vaak kleine stukjes huid onbeschermd zoals tussen je bril/goggles en mesh mask of bijvoorbeeld je hals of nek. Dus doe het gewoon niet. De tegenstander zal je er dankbaar voor zijn.

En dan de dingen die je niet ziet. Veel airsoft youtubers lijken veelal een onzichtbaar krachtveld om zich heen te hebben en worden maar zelden geraakt. Maar geloof me, airsoft youtubers worden net zoveel voor de noten geschoten als andere airsofters

Maakt dit airsoft minder leuk? Absoluut niet. Alle begin is moeilijk maar je zult merken dat je na een paar uur spelen het gevoel voor het spel in de vingers begint te krijgen en dat je na een paar skirms een eigen “stijl” begint te ontwikkelen. En ben niet bang om tijdens skirms andere airsofters om advies te vragen. 99% van de medespelers zullen je graag van advies voorzien, iets wat je plezier in het spel een fikse boost kan geven.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
error: Content is protected !!