Airsoft Rage, Fights, Cheaters en Fails. Ik word er zo moe van.

Het is weekend zonder skirm. Mijn vrouw wil mij tenslotte ook nog wel eens zien in het weekend en  dus ik heb weer eens alle tijd om airsoft filmpjes op youtube van voor tot achter en weer terug te kijken. En tot mijn grote treurnis lijkt een vrij groot deel van de video’s nog steeds gevuld te zijn met titels als “Worst airsoft fights” en “Airsoft Rages” en “Airsoft cheaters” en ook magdumps met een RPS (rounds per second) waar je misselijk van wordt. Diepe zucht.

Nou snap ik dat titels gevuld met termen als Rage, Fights, Cheaters en Fails clickbait zijn en dat zulke “spectaculaire” video’s lekker veel kijkers trekken maar snappen de makers/uploaders van dit soort video’s niet dat je onze sport waar door het grote publiek toch al wat schuins naar wordt gekeken in een behoorlijk slecht daglicht word gezet?

Nou lijkt het er op dat 90% van dit soort ellende video’s uit Amerika afkomstig is en dat kan een hoop verklaren. Maar dat doet natuurlijk niets af aan het feit dat veel mensen die interesse hebben in airsoft op voorhand al afhaken als ze dit soort ellendige bagger zien. Ik heb al meerdere keren mensen met behoorlijk wat moeite moeten overtuigen dat die video’s overwegend Amerikaans zijn en dat airsoft aan deze kant van de grote plas een heel stuk beschaafder is.

En om eerlijk te zijn snap ik ik de woede en het geweld die in die video’s wordt tentoongesteld niet. We doen dit toch voor de lol? Het is een hobby die wel vrij competitief kan zijn maar toch niet tot een niveau waarin we terug vallen op een soort oerinstinct waarin wij de absoluut beste willen zijn en ons dus gerechtigd voelen die persoon helemaal verrot schelden, te magdumpen (of zelfs erger) tot we scheel zien als ie, om wat voor reden dan ook, zijn hit niet neemt? 

Gelukkig heb ik hier in Nederland en België dat soort situaties nog nooit meegemaakt en ik hoop ze ook nooit mee te hoeven maken. Misschien ligt het eraan dat  de mensen hier een stuk meer relaxed zijn. Misschien dat de regels hier wat duidelijker zijn of dat wij de term Gentleman’s sport wat beter interpreteren. Ik weet het niet maar ik kan zeggen dat ik trots ben op hoe airsoft in Nederland en België wordt beoefend.

Begrijp me alsjeblieft niet verkeerd, ik claim niet dat airsoft in Amerika alleen maar kommer en kwel is en dat hier alles alleen maar goed gaat. Natuurlijk gaat daar ook een hele hoop goed maar het valt wel op dat een hoop van de bagger airsoft video’s uit Amerika komen.

En voor mensen die nu nog twijfelen of ze aan airsoft willen beginnen maar zich afgeschrikt voelen door rages, fights en cheater youtube video’s. Deze video’s zijn op geen enkele manier representatief voor de doorsnee Nederlandse en Belgische airsofter. Natuurlijk komen er ook bij ons wel eens onenigheden voor en ja, helaas hebben ook wij hier en daar wel eens cheaters. Maar daar hebben de Nederlandse en Belgische organisaties goede en capabele Marshalls (scheidsrechters) voor die onderlinge conflicten snel en correct op zullen lossen en eventuele cheaters op hun gedrag aan zullen spreken. Zo kunnen de airsofters die voor hun lol onder (bijna) alle omstandigheden over de Nederlandse en Belgische velden hollen dit doen zonder zich zorgen te hoeven maken over rages, fights en cheaters.

Mijn advies. Neem het hele spel niet al te serieus, heb plezier en je hebt de tijd van je leven.

Mocht je vragen/opmerkingen hebben stuur me dan HIER een berichtje of bezoek mijn GOIP vrienden (En natuurlijk mij) op de GOIP Discord server.

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
error: Content is protected !!