In de milsim variant van airsoft kun je verschillende kanten op. De vraag is wat wil je, wat ligt je het beste. Over het algemeen genomen zijn er drie opties. De Assault klasse, de DMR klasse, de Bolt Action Sniper klasse. Alle drie hebben ze zo hun voor en nadelen maar ook zijn ze alle drie extreem leuk om te spelen. Dus nu is de vraag, wat doe jij het liefste? Ik zal hier in het kort een uitleg proberen te geven wat iedere klasse inhoud.

Assault:
Laten we beginnen met de assault klasse. Assault is zoals de naam al zegt de aanvallende klasse. Je speelt veel voorin, hebt veel vijandelijk contact en loopt daarmee natuurlijk een hoger risico om geraakt te worden. Hiervoor is snel en tactisch denken en goed teamwork een vereiste. Assault wordt meestal gespeeld in kleinere groepen (squads) met semi en full auto replica’s. De minimale schietafstand is 5 meter. Onderdeel van de assault klasse is support. Support wordt meestal gespeeld met LMG’s (Light Machine Guns) met grote magazijnen en hoge vuursnelheid waarmee gezorgd wordt dat de tegenstander in zijn dekking moet blijven. Dit wordt populair ook wel spray&pray genoemd.

DMR:
DMR staat voor Designated Marksman Rifle. De designated marksman is de scherpschutter van een squad. De DMR is een replica die harder schiet en zwaardere BB’s gebruikt dan een normale replica. De minimale schietafstand is ook verder namelijk 15 meter. De designated marksman valt in principe doelen aan die buiten het bereik van de normale assault replica’s valt. Net als de rest van je squad speel je veel voorin maar de speelstijl is toch wat meer gerafineerd omdat je niet de snelvuurkracht van een assault replica hebt. Maar ook hiervoor is tactisch denken en goed teamwork een vereiste.

Bolt Action Sniper:
De Sniper is een klasse appart, de moeilijkste en zeer zeker niet geschikt voor de beginnende airsofter. In tegenstelling tot de assault en dmr klasse speel je niet voorin en is de speelstijl traag en goed doordacht. De bolt action sniper schiet met zwaardere BB’s en heeft een minimale schiet afstand van 25 meter. Een sniper beweegt zich over het algemeen langzaam aan de rand van de skirm om niet te worden opgemerkt en schiet vanuit goed gecamoufleerde  posities. Een goede sniper is echter geen “Lone Wolf” maar werkt als ondersteunende factor voor zijn squad. Waar de support de tegenstander onderdrukt met een stroom aan bb’s onderdrukt de sniper de tegenstander met welgemikte treffers waardoor de tegenstander, die geen idee heeft waar de schoten vandaan komen, niet uit zijn dekking kan komen.  

Dit zijn beknopte beschrijvingen wat iedere klasse inhoud zodat je een idee krijgt of een bepaalde rol iets voor je kan zijn. Over het algemeen raad ik iedere beginnende airsofter aan om simpel te beginnen met assault om ervaring op te doen en omdat je dan niet meteen de hoofdprijs betaalt voor je replica. Goede DMR en bolt action sniper rifles zijn behoorlijk prijzig.

Ik hoop dat ik je hiermee wat op weg heb kunnen helpen. Mocht je nog vragen hebben stuur me dan HIER een berichtje of bezoek mijn GOIP vrienden en mij op de GOIP Discord server.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
error: Content is protected !!