Eindelijk. Na een anderhalf jaar van corona perikelen en daarna nog een lelijk gekneusde enkel die eerst moest helen zodat ik weer langer als een half uur kon lopen zonder scheel te zien van de pijn mocht ik weer. Het mocht tijd worden.

Mijn eerste skirm was bij Critical Hit in Valburg samen met twee teamgenoten Ron en Martin van Airsoft Strike Unit. Ik was er nog niet eerder geweest maar Critical Hit is boven alles een goed georganiseerd en relaxed veld met prima service. Het parkeren is goed geregeld en je gear wordt met een busje van de parkeerplaats naar het veld gebracht dat op een paar minuten lopen afstand ligt.

De safe zone is goed en ruim ingericht met tenten waar je genoeg ruimte hebt om je gear uit te pakken en je voor te bereiden. De chrono is wel een beetje krap en er kunnen maar twee man tegelijk chrono’en maar met een klein beetje geduld is dat geen probleem.

Iets minder goed geregeld zijn de toiletten. Om de aardappels af te gieten kun je kiezen uit een riante keuze aan bomen buiten het veld. Wil je een bruine trui breien dan moet je echt terug lopen naar het parkeerterrein waar je dan gebruik kunt maken van de toiletten van Watergoed, de eigenaar van het parkeerterrein. De avond van te voren dus geen bruine bonen of andere ontlasting stimulerende levensmiddelen nuttigen is het devies. Hou je je daaraan dan is dit niet een heel erg groot probleem en persoonlijk kan ik me er ook niet bepaald druk over maken. 

De safety briefing is duidelijk en laat niets aan de verbeelding over. Na de spel uitleg waarbij ons de nodige “Stelletje Lamzakken” (De patches zijn Hier te bestellen) om de oren vlogen kon de skirm beginnen.

De skirm vandaag was een zogenaamde critical arcade. er zijn op zo’n dag verschillende spel variaties. Wij begonnen met search and destroy waarbij een “bomkoffer” ergens op het veld werd gedropt. De opdracht voor de rode en blauwe facties was om de bom te traceren en deze veilig naar hun respectievelijke HQ te transporteren. Uiteindelijk bleek geen van de beide teams de opdracht te hebben uitgevoerd maar een marshall wist mij te vertellen dat de rode factie, na de bom afhandig te hebben gemaakt van mijn blauwe factie, toch iets verder waren gekomen. Winst voor rood dus.

De lunch in de pauze is goed. Aan te raden is wel van te voren tijdens het reserveren van de skirm ook de lunch te bestellen om teleurstelling te voorkomen. Het eten is goed en je krijgt je bestelde broodjes netjes in een mandje. Het broodje hete kip van Mark schijnt fenomenaal en een culinaire ervaring te zijn waar Gordon Ramsay zich de vingers bij aflikt. Vandaag heb ik dat helaas niet kunnen bevestigen (sorry Mark) maar dat maak ik over twee weken weer goed. (Beloofd Mark).

Na de pauze was het het king of the hill geblazen waarbij de rode en de blauwe facties om en om hun respectievelijk HQ’s moeten verdedigen tegen de tegenstander. Daarna om 3 uur nog even een kleine pauze waarna het het blauw versus rood aan de kant werd gegooid en de spelers in teams van 3 of vier man werden ingedeeld en werden verspreid over het veld voor een soort team deathmatch die eindigde in een verschrikkelijk leuke chaos. Om 4 uur was het einde oefening. Inpakken en wegwezen.

Critical Hit heeft een mooi woodland veld. Redelijk wat open stukken met daarom veel dikke begroeiing. De brandnetels, waarvan ik met de meesten toch wel enig fysiek contact heb gehad, mogen de pret niet drukken. Kruip door en sluipdoor kan erg goed op dit veld. De organisatie is goed en de marshalls zijn relaxed maar niet te relaxed en het viel mij vandaag op dat, ondanks dat er een redelijk aantal introducees en first timers waren, het bij sommige velden onvermijdelijke gejank en gejammer over cheaters, campers en mensen die hun hits schijnbaar niet nemen hier volledig ontbrak. Ik heb in ieder geval geen onvertogen woord gehoord.

Tot zover mijn op en mijn indruk over Critical Hit. Een goed veld met een erg goede organisatie en ik wil Mark en Jolanda, de marshalls en alle vrijwilligers van Critical Hit bedanken voor een fantastische dag.

 

 

 

Gerelateerde Afbeeldingen:

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
error: Content is protected !!