Niet gehinderd door enige kennis van zaken wordt Airsoft door buitenstaanders regelmatig afgedaan als een activiteit die geweld en oorlogsvoering verheerlijkt. Gelukkig weten wij in het airsoft wereldje veel beter want er zit aan airsoft en airsofters een kant die buitenstaanders niet zien.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Ja wij houden ons bezig met een sport die oorlogsvoering simuleert. Wij kleden ons er naar, onze uitrusting en wapens (wij hebben het liever over replica’s) zijn veelal een op een kopieën  van de  real steel versies en wij voeren “gevechten” uit. Kortom, soldaatje spelen voor volwassenen. 

Goed, soldaatje spelen voor volwassenen dus. Je mag er van denken wat je wil maar ik wil een ding wel meteen heel erg duidelijk maken. Geweld heeft in onze sport niets, maar dan ook helemaal niets, te zoeken, op geen enkele manier. Wij noemen onze sport een gentlemen’s sport met een goede reden. Om te beginnen hebben wij ons te houden aan redelijk strenge regels. Ik ga ze hier niet allemaal opsommen maar laat ik het zo stellen, wij zijn op geen enkele manier te vergelijken met halfzachte idioten die met enige regelmaat de pers halen omdat ze met een in Spanje gekocht “balletjespistool” op straat rond lopen te zwaaien. 

We zijn dus geen agressieve, met “balletjespistolen” rondzwaaiende en oorlog verheerlijkende idioten. Maar wat zijn wij dan wel?

De airsoft community in Nederland, maar ook in landen om ons heen zoals België en Duitsland, is heel divers  en spelers komen uit alle lagen en beroepen van de bevolking variërend van bouwvakkers, doktoren en defensie personeel tot vrachtwagen chauffeurs, bakkers en zo’n beetje alles wat je je maar voor kunt stellen. Het enige waar we misschien wat in te kort schieten zijn de dames. Die zijn er niet zo heel veel maar zijn altijd graag geziene spelers. Maar wat we allemaal gemeen hebben is dat we hart hebben voor de sport. Op het veld staan we knalhard tegenover elkaar en kunnen behoorlijk fanatiek zijn maar altijd met respect voor elkaar. We zijn vriendelijk tegenover elkaar en zeggen sorry als het een keer mis gaat en feliciteren elkaar regelmatig als we op uitermate vakkundige wijze door een tegenstander zijn uitgeschakeld. En na het spel is het over het algemeen lachen gieren brullen en stoere verhalen vertellen in de safe zone.

En natuurlijk is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Ook bij airsoft komen er sporadisch irritaties voor omdat iemand zijn hit niet neemt nadat ie is geraakt of dingen doet die niet horen. Maar veelal komt dat niet voort uit opzet maar omdat iemand in de hitte van de strijd bijvoorbeeld domweg niet in de gaten heeft dat ie is geraakt. En dan zijn er nog de Marshalls (scheidsrechters) die zaken in goede banen leiden mocht een situatie toch nog uit de hand dreigen te lopen.

De airsoft community is een slag apart. Ik denk dat Mark Stakenburg organisator en opperlamzak van Critical Hit in Valburg een perfecte omschrijving heeft van wat airsoft is die je op zijn Facebook Pagina kunt vinden. Een beter omschrijving kan ik niet maken en het laatste stukje wil ik even quoten omdat dat voor mij de definitie van airsoft is:

“Airsoft is een Schietsport. Maar wel een sportieve recreatieve schietsport.

 

Teamsport met een heel hoog gehalte Broederschap.
Dat is wat Airsoft is.”

Gerelateerde Afbeeldingen:

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
error: Content is protected !!