Je bent nooit te oud om te leren zo blijkt maar weer. In mijn vorige post “Wat zijn wij niet” was ik vrij stellig dat airsoft replica’s niet konden worden gebruikt als vervanging voor het trainen met vuurwapen. Oh man, wat zat ik ernaast. 

Al kort nadat ik Wat zijn wij niet had geplaatst werd ik gewezen op het feit dat in ieder geval de politie met de ME, in de tijd dat aanslagen in Frankrijk en België  plaatsvonden en in de periode daarna, gebruik maakten van airsoft replica’s om active shooter scenario’s  te oefenen. Reden hiervan is dat het trainen met airsoft replica’s goedkoper maar vooral veiliger is en er niet bij iedere oefening een vuurwapen docent aanwezig hoeft te zijn.  Ook werd aangeduid dat mogelijk onderdelen van defensie gebruik maakten van airsoft replica’s maar daar was mijn bron niet helemaal zeker van. 

En om het verhaal nog wat sjeu te geven, Project Gecko is een Duits/Israëlisch bedrijf die verschillende tactische trainingen geeft met, Jawel, airsoft replica’s. Voorbeelden hiervan kun je Hier (met leden van onze eigen hermandad), Hier en Hier. bekijken.

Zo zie je maar weer, ook op facebook zitten mensen die weten waar ze het over hebben. Op verzoek noem ik hier geen namen maar ik wil de betreffende heren hartelijk bedanken dat ze mij hebben laten zien dat ik er ook wel eens faliekant naast kan zitten.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
error: Content is protected !!