Om te beginnen. CQB is niet echt mijn ding, ik hou meer van buiten rennen door een bos. Veel meer ruimte en daarmee bewegingsvrijheid en veelal een lager tempo dan in CQB. En dan het grootste struikelpunt voor mij, speedsofters. Begrijp me niet verkeerd, ik heb niets tegen speedsofters perse maar naar mijn ervaring mixen de speelstijlen van speedsofters en milsimmers gewoon slecht. Op de weg naar Rush B Airsoft Events had ik dus een wat ongemakkelijk gevoel over die dag maar goed, je moet alles een keer proberen.

Bij aankomst leek mijn ongemakkelijk gevoel waarheid te worden. Veel, heel veel, speedsoft jerseys. Iets wat me toch een beetje verbaasde want de skirm van die dag was aangekondigd als een “real replica only” skirm dus geen fratsen als highcap magazijnen onder pistolen etc. Tot mijn opluchting bleken de speedsofters niet voor Rush B Airsoft Events te komen. 

Verder ging alles na binnenkomst soepeltjes. Het enige wat me opviel dat ik bij aanmelding een grijs bandje kreeg waarvan ik geen idee had wat ik er mee moest en moest ik een account aan maken op een mij onbekende website. Ik had hier in de aanmeldingsmail al over wat over gelezen maar er verder geen aandacht aan gegeven. My bad maar daarover later meer.

De safe zone kan ik kort over zijn, die is ruim opgezet met picknick tafels en ruimte genoeg om je hele hebben en houden uit te pakken. 

Dan de briefing/uitleg. Daar is te merken dat Rush B Airsoft Events vrij nieuw is. Het gaat nog niet helemaal soepeltjes maar is verder goed en duidelijk genoeg. En daar komt ook de uitleg waarvoor het grijze bandje en de website zijn. Rush B Airsoft Events maakt gebruik van een zelf ontworpen en gebouwd gamemodesysteem waarbij het veld bedekt is met objectives met sensoren die je kunt overnemen met een (grijs) NFC-armbandje. In de spawns staan schermen waar je de game live kunt volgen en een spawn-objective die je respawns bijhoudt. Het systeem kent verschillenden modes zoals Domination, Headquarters, King of the Hill, Push, Frontline en Rush.

het veld zelf is niet groot maar ook zeker niet te klein en is lekker ruim opgezet zodat je voldoende bewegingsvrijheid hebt, lekker kunt flanken en niet continue verplicht door kleine kruipdoor sluipdoor gangetjes moet. Het veld kent een kleine tweede verdieping maar die wordt alleen bij bepaalde game modes geopend. Tijdens het real replica event waren we met een man of 25 en ik denk dat het voor dat veld een mooi aantal is. Wat meer spelers zou wel kunnen maar ik denk dat het bij meer als 30/35 te vol wordt.

De games zijn, afhankelijk van de gamemode, vrij kort en worden twee keer gespeeld, een keer vanuit spawn A en een keer vanuit spawn B. Na de set van twee is er een korte pauze iets wat met de temperaturen van afgelopen zondag  wel nodig was. het veld is een oude fabriekshal wat de temperaturen bij warmer weer niet ten goede komt maar daar wordt volgens Halima en Olivier wel aan gewerkt.

Er is een bar voor diverse versnaperingen en wat te happen tijdens de middagpauze. Eten moet wel van te voren bij het boeken van de ticket worden besteld.

Zoals gezegd worden de games aangestuurd door het gamemodesysteem waarbij je in de spawn op een scherm kunt zien hoe de stand van de objective(s) is, iets wat teamwork aanwakkert. Ik merkte dat spelers meer automatisch met elkaar aan het overleggen waren over de te volgen strategieën, iets wat ik veel mis bij andere organisaties waar je van te voren het objective te horen krijgt en je het verder zelf uit moet zoeken met als gevolg dat bij een gebrek aan communicatie iedereen maar doet waar ie zelf zin in heeft. 

Bijkomend leuk voordeel is dat je op de website zowel persoonlijke alsook team statistieken van de games te zien krijgt. 

Don’t judge, ik ben nou eenmaal geen CQB’er. 😉

En het systeem werkt goed en ik zie het nog wel heel groot worden, vooral voor CQB games is het fantastisch. Voor grotere en buiten games weet ik het nog niet maar ik zou het zeer zeker een keer in actie willen zien. Eén gamemode wilde helaas niet werken maar gezien het feit dat het systeem nog in de kinderschoenen staat vindt ik dat Olivier van Rush B Airsoft Events een schitterend systeem heeft neergezet.

En dan Halima en Olivier, de mensen achter Rush B Airsoft Events. Halima en Olivier kan ik samenvatten als rustig, beleefd en met een groot hart voor hun orga en airsoft. Als beginnende orga staan ze open voor op en aanmerkingen en komen zelf naar de mening van spelers vragen, een mentaliteit waar een paar orga’s nog wat van kunnen leren.

Persoonlijk vindt ik Rush B Airsoft Events een aanrader voor iedereen die van CQB houd en een orga die de steun van onze mooie community verdiend. Dus doe als ik, doe eens gek, boek een ticket ook als je niet van CQB houd en ben er vrijwel zeker van dat je, net als ik, aangenaam verrast zult zijn. Bonus is dat als je voor het eerst boekt je een leuke korting krijgt. Wel een tip, houd je toch wat meer van tactisch spelen kies dan voor een “Real Replica Only” skirm.

En dan nog even de obligate disclaimer. Ik heb gewoon mijn ticket betaald en Rush B Airsoft Events heeft geen inzage vooraf en/of invloed gehad op deze post.

 

 

 

 

 

 

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
error: Content is protected !!