De ontheffinghouder soap gaat verder. Voor de mensen die nu niet weten waar het over gaat even in het kort een uitleg. Om airsoft replica’s te bezitten en te kunnen airsoften moest je tot voor kort lid zijn van de NABV. Meerdere mensen waren het hier niet mee eens en na een behoorlijk lang juridisch gevecht was het resultaat dat mensen met een zogenaamde ontheffing airsoft replica’s mochten bezitten zonder lid te zijn van de NABV. Alleen een nadeel, om te kunnen spelen moet je dus nog gewoon lid zijn van de NABV. Ben je dat niet kun je in Nederland maximaal 6 keer per jaar spelen als introducee bij NABV goedgekeurde velden. Tot zover de uitleg. Wil je wat meer lezen dan kun je dat hier en hier lezen.

Kortom, de ontheffing is een nutteloze oplossing als je in Nederland meer als zes keer per jaar wil spelen. Je kun het er mee eens zijn of niet maar als je wil spelen dan is het NABV lidmaatschap verplicht. Zo zijn de NABV regels en zowel spelers als airsoft organisaties moeten zich daar aan houden. En ja, ik weet dat ACS een uitzonderingspositie heeft met dank aan een gedoogconstructie van de korpscheftaken aldaar (binnenkort meer daarover) maar dat is en blijft een uitzonderingsgeval en is niet van toepassing op andere arsoft organisaties.

En wat doe je als je als trotse ontheffinghouder als het daar niet mee eens bent? Dan doe je een verzoek via mail bij de NABV om een “groot” aantal regels aan te passen. En dat mag. We wonen in een vrij land en als je het ergens niet mee eens bent dan mag je daar, op een nette manier, tegenin gaan. Maar het dreigement welke in dat “verzoek” werd meegestuurd is werkelijk te tenenkrommend voor woorden. Ik quote even het dreigement zoals de NABV heeft gecommuniceerd naar de aangesloten airsoft organisaties:

“In dezelfde mail waarschuwde deze airsoft-jurist ook voor rechtszaken tegen airsoft organisaties als zij ontheffinghouders niet zouden laten deelnemen aan airsoftsportevenementen die worden georganiseerd in verenigingsverband.”

Hoe zielig kun je zijn. Je bent te bang om de NABV head on aan te pakken dus ga je na een afwijzing van je verzoek maar achter airsoft organisaties aan die zich gewoon aan de door de NABV opgelegde regelgeving houden? Lekker orga’s een oor aan te naaien door ze juridisch aan te gaan pakken wetende dat veel orga’s nog de de financiële capaciteiten nog de tijd hebben om zo’n shitshow te doorstaan. Ze hebben echt wel wat beters te doen als zich in de stress werken vanwege een stelletje verveelde kneuzen .

Ik ben het vaker niet dan wel eens met de NABV maar op dit moment hoop ik werkelijk, en verzoek ik de NABV zeer dringend ,dat ze de volledig achter de orga’s gaan staan die te maken krijgen met dit soort juridische intimidatie praktijken en beloofde ondersteuning waar maken.

Om even heel duidelijk te zijn. Ik ben het ook niet eens met de houding van de NABV voor wat betreft ontheffinghouders en zou het heel graag anders zien maar dit gaat echt tien stappen te ver.

En voor de klagende ontheffinghouders, als je echte ballen hebt ga je rechtstreeks achter de NABV aan met je juridische gelul en blijf je met je vette klauwen van onze orga’s af.

 

 

  

 

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
error: Content is protected !!